fbpx KIA за първи път с европейски президент | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA за първи път с европейски президент

Питър Шрайер, Главният дизайнер на КИА, който преобърна представата за бранда, въвеждайки пълна дизайнерска трансформация, е назначен за Президент на КИА Моторс Корпорейшън. Той първият европеец с подобна позиция в историята на компанията, заемащ един от трите президентски поста в КИА.
59-годишният Шрайер се присъединява към екипа на КИА през 2006г. когато поставя началото на нова продуктова стратегия, акцентираща върху дизайна и създава емблематична фамилна решетка ‘Тигров нос’, която се превръща в отличителен белег на моделната гама КИА.

От тогава дизайнерският екип на марката представя редица вълнуващи концептуални модели и супер успешни продукти, като последния Спортидж и новото семейство сийд, както и разработки за корейския пазар като Оптима, К7 и Куоръс, заедно с Пиканто и Рио.

Шрайер подчерта отговорността си към КИА и желанието си да развива бранда с прогресивен дизайн.

Изцяло новият Каренс с дебют през 2013г. е последният модел на КИА, който се базира на творческата философия на Шрайер.

Питър Шрайер е роден в Бавария, Германия, женен с 2 деца. Учил е в Германия и Royal College of Art в Англия преди да стане част от дизайнерския екип на Volkswagen Group. По време на кариерата си там, Шрайер разработва няколко емблематични модела като Пасат и Ауди ТТ.