fbpx Кино и шампанско | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кино и шампанско

Кино и шампанско

 

Дългоочакваният филм „Великият Гетсби“ на Уорнър Брадърс вдига тост с шампанско Moët & Chandon. Филмът е заснет по знаковия роман на Франсис Скот Фицджералд написан през 1925 година. Режисьор на филма е Баз Лурман /Мулен Руж, Ромео и Жулиета/, а актьорският състав изобилства от звезди. В главните роли ще видим Леонардо ди Каприо, Тоби Магуайър и Кери Мълиган. Атмосферата на безкраен празник и жизнерадостен дух във филма естествено се допълва и от най-обичаното шампанско в света.

Появяването на стила Арт Деко и на джаза, на чернобелите филми и на автомобилите. Модерният свят се развива скоростно с много динамика в изкуството и културата. Много малко са другите епохи, които да се свързват толкова с бляскави празненства и радост от живота като двайсетте години на миналия век. 

Действието на филма се развива в разгара на тази вълнуваща епоха. Сцените във „Великият Гетсби“ на големи, дръзки, но и елегантни празненства, които виждаме на екрана, са точно в стила на Moët & Chandon. Като показва на екрана големи чаши, щедро напълнени с шампанско Moët Impérial, както и празнични ритуали създадени от Moët & Chandon като пирамидата от чаши с шампанско и големия размер бутилки шампанско, филмът перфектно показва замаха и екстровертния дух на епохата, от която шампанското е неделима част.

Moët & Chandon участва и създава празнични сцени на големия екран още от ранните години на киното, като се появява за пръв път във филм през 1928 г. От тогава започва да се появява в голям брой и различни по жанр филми през годините и да си партнира с едни от най-легендарните режисьори и актьори.
Горди сме, че си партнираме с „Великият Гетсби“ и Уорнър Брадърс, тъй като филмът, също както и Moët & Chandon пресъздава много точно празничния дух на епохата“, казва Арно де Сень, Международен директор маркетинг и комуникации на марката