fbpx "Книги за смет" се организира през този уикенд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Книги за смет" се организира през този уикенд

На 11 и 12 май ще се проведе една от най-мащабните инициативи у нас в подкрепа на рециклирането, която същевременно поощрява четенето - "Книги за смет".
Kaufland България е основен партньор на кампанията, която ще се състои на в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора. Всеки може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса и да получи в замяна книга и отстъпка за покупка в магазините на Kaufland на препарати, които щадят природата.

Между 10,00 и 13,00 часа пунктове ще има:

11 май
София: паркинг на Kaufland Младост (ул. „Филип Аврамов“ 3) и паркинг на Kaufland Крива река (бул. „Ген. Тотлебен“ 36);
Пловдив: паркинг на Kaufland (бул. „Освобождение“ 47) и пред Общината;
Бургас: паркинг на Kaufland (ул. „Янко Комитов“ 8) и пред Пантеона.

12 май
Велико Търново: паркинг на Kaufland (ул. Краков 2Б) и Mall Veliko Tarnovo;
Стара Загора: паркинг на Kaufland (ул. Стамо Пулев 2).

Препоръката към всички желаещи да се включат е да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, авточасти. За всеки килограм пластмаса участниците ще получават талон за една хартиена или две електронни книги. За да могат повече хора да се включат в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти независимо от предаденото количество пластмаса.

От първото издание на „Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци.