fbpx Кои са новите тенденции в сферата на ИТ за 2013 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кои са новите тенденции в сферата на ИТ за 2013 г.

Кои са новите тенденции в сферата на ИТ за 2013 г.

Тенденциите в сферата на информационните технологии за 2013 ще бъдат разисквани по време на конференцията Cisco Day. Основните теми засягат най-новите тенденции в сферата на IT. Една от ключовите е показателното нарастване на употребата на мобилни устройства като смартфони и таблети. Според Cisco Visual Networking Index портативните умни устройства ще генерират около 90% от световния мобилен трафик на данни до 2017 г.

Втората тенденция, е BYOD (Bring Your Own Device – Носи своето собствено устройство). Тя също се свързва с употребата на повече мобилни устройства, но този път с използването им в процеса на работа. Според Сиско, служителите на бъдещето ще бъдат все по-мобилни, по-информирани и по-гъвкави. Позитивите и негативите от BYOD са обект на много въпроси в бизнес средите.

Третата тенденция е нарастващия обем на трафик на данни. Това определя нуждата от ясна представа за капацитета и за инфраструктурата на дейта центровете. Генерирането на все по-големи обеми от информация ще се повишава през идващите години и Сиско изчисляват, че между 2011 – 2016 г., световният трафик на данни ще се увеличи четирикратно. Едновременно с това голям дял от работата на дейта центровете ще се виртуализира и премести в така нареченото облачно пространство – тенденция, която се забелязва още от 2012 г.
Участниците в конференцията ще имат възможност да видят как работи и Cisco Webex Social, социална платформа предназначена за бизнеса, разработена от инженерите на Сиско в България.

Facebook коментари