fbpx Компании направиха дарение за пострадали от наводненията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Компании направиха дарение за пострадали от наводненията

Нови електроуреди на 148 домакинства, пострадали от наводненията през февруари тази година на стойност 80 хил. лв. даряват УниКредит Булбанк и Технополис. Нови домакински електроуреди ще получат 92 домакинства от село Бисер, 16 домакинства от село Лешниково и 40 домакинства от Свиленград. Така общо 148 пострадали домакинства от наводненията ще получат Технополис карти "Подарък“ за електродомакинска техника на стойност 540 лв. за всяко семейство.
Вътрешният министър Цветан Цветанов и областният управител на Хасково са се ангажирани даренията да бъдат правилно разпределени на действително пострадалите семейства. Освен това са създадени обществени съвети във всяко едно от населените места Бисер, Лешниково и Свиленград, които стриктно контролират списъците и даренията.
Дарението на новите уреди се прави сега, тъй като се изчакваше първо хората от засегнатите райони да възстановяват домовете си и след това да започнат да ги обзавеждат наново.
В съвместната дарителска инициатива УниКредит Булбанк предоставя 55 хил. лв., а останалите 25 хил. лв. са дарени от Технополис. Тази инициатива е доказателство за това, че успешните бизнес отношения могат да се пренесат и в сферата на благотворителността. Най-голямата банка в страната и водещата верига магазини за черна и бяла техника подписаха договор за национално партньорство през май 2010 г.