fbpx КОМПАРЕКС стана дистрибутор на облачни услуги на Майкрософт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

КОМПАРЕКС стана дистрибутор на облачни услуги на Майкрософт

От днес Компарекс груп е един от няколкото ключови доставчици на облачни решения за търговците на територията на Европейския Съюз и Европейската асоциация за свободна търговия. Компанията получи доверието на Майкрософт благодарение на своето географско покритие, напълно автоматизирани процеси за фактуриране, превъзходната репутация в сферата на софтуерните услуги и компетентност в областта на правилното лицензиране.

В рамките на програмата за доставчици на облачни решения, партньорите на КОМПАРЕКС ще могат да абонират своите клиенти за облачни услуги на Майкрософт като Office 365 и Azure. КОМПАРЕКС ще подпомага партньорите си при управлението на взаимоотношенията с клиентите, процесите на фактуриране, а също при предоставянето на техническа поддръжка. Всички процеси ще бъдат напълно автоматизирани чрез специално разработения за целта COMPAREX Cloud Center.

Наред с останалите услуги, услугите с добавена стойност на Компарекс включват 2-ро и 3-то ниво MultiVendor HelpDesk(поддръжка на множество производители) и обучение на персонала. По време на работата си с КОМПАРЕКС партньорите ще имат възможността да разширят портфолиото си и да добавят повече стойност за своите клиенти, без необходимост от допълнителни инвестиции.

Портфолиото на компанията включва софтуерни продукти на повече от 3000 производители, сред които и голям брой хостинг продукти. Само на територията на Европейския съюз и Европейската асоциация за свободна търговия КОМПАРЕКС Груп управлява дъщерни дружества в 21 страни, общо 35 в световен мащаб.