fbpx "Концерти за бебоци" отпразнува една година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Концерти за бебоци" отпразнува една година

С празничен „Концерт за бебоци“ в Софийската опера и балет бе отбелязана първата годишнина на проекта на музикалната институция. На 18 януари 2014 г., в първия оперен театър маестро Пламен Карталов приветства лично първите гости на инициираните от него „Концерти за бебоци“. Замислени като съботно-неделно събитие за най-най-малките, тези концерти много скоро започнаха да се изпълняват по два пъти на ден и три-четири пъти седмично. Билетите за тях се оказаха сред най-търсените от публиката на театъра. Спектаклите се разпродават в аванс за месеци напред, а само за 2014 г. броят им достигна впечатляващите 130 представления!

Празникът беше двоен, защото 3-годишният Никола Калчев избра събитието за да отпразнува и рождения си ден. И не случайно - той е гост на тези концерти поне веднъж седмично от самото начало. И, разбира се, като на истински празник, за него не липсваха подаръци и изненади. Кулминацията настъпи, когато участващите в концерта артисти запяха в съпровод на мини-оркестъра „Честит рожден ден“, а директорът на театъра Пламен Карталов влезе в залата с огромен Мечо Пух в ръце. „Аз съм приятел на операта“, гласеше пъстроцветният надпис върху симпатичното мече. Специално пожелание за празника към Никола бе изписано върху специалната торта, която рожденикът получи от Софийската опера и балет.

Като истински джентълмен и почитател на изкуството, рожденикът също бе подготвил изненада за артистите – всяка от изпълнителките получи лично от него красиво цвете.