fbpx Кoрнелия Нинова посети Националния институт за изследване на вино | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кoрнелия Нинова посети Националния институт за изследване на вино

Водеща снимка
Да

Кoрнелия Нинова посети Националния институт за изследване на вино

По случай празника Трифон Зарезан, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова посети Националния институт за изследване на вино, спиртни напитки и етерични масла и поздрави екипа му за постигнатите добри резултати.

Министър Нинова разгледа лабораториите за тестване качеството на виното спиртни напитки и етерични масла, а експертният екип я запозна с методите на тестване, както и  с някои от проблемите, възникнали в практиката на българското винопроизводство.

„Българските вина са качествени и добре познати по цял свят. Ние в Министерството на икономиката работим усилено в посока насърчаване на износа. Нашата цел е да подкрепяме българските производители.“, заяви Нинова.

По време на срещата стана ясно, че отделни държави като Япония признават за внос български вина, сертифицирано единствено от Националната лаборатория.

Ръководството благодари на г-жа Нинова за личното й присъствие, като каза, че за първи път министър на икономиката посещава Института.