fbpx Корпус за бизнес реагиране | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ford Transit - обновената лекотоварна гама

Корпус за бизнес реагиране

Новият бранд на Ford, който изцяло ще бъде в помощ на бизнеса се обединява под името Transit. В нeго са включени четири основни модела - Courier, Connect, Custom и Transit, които се предлагат в пътнически и лекотоварни версии, в няколко варианта дължини и височини. Изцяло обновената лекотоварна гама вече е налична в България, а от официалния вносител на марката са убедени, че предлагат най-добрият продукт на пазара, който има няколко основни отличителни черти - най-добър разход на гориво, ниски експлоатационни разходи, удължени интервали на сервизиране, издръжливост в български условия.
 
От лансирането си на родния ни пазар преди 23 години Transit е сред лидерите в сегмента. До момента в България са продадени над 10 000 автомобила, а по пътищата общо се движат над 50 000. Доказателство за издръжливостта на модела е и екземпляр, който е изминал над един милион километра и още е в движение.  Статистиката отчита, че през 2007 г. (когато бизнесът летеше с невероятни скорости напред) Transit e най-търсеният автомобил на родния пазар изобщо. Любопитен факт е, че по данни на английската полиция, работягата е предпочитаната марка на банковите обирджии на Острова. 
 
 
Изцяло нов модел е малкият и компактен Transit Courier, който е с товарен обем от 2.3 куб.м.  и товароносимост от 660 кг. Той е конструиран на платформата на Fiesta, но е с 20 см по-дълъг. В багажното отделение може да се събере едно европале и дълги предмети до 1,6 м, а страничната и задната врата правят товаренето много удобно. Шест халки позволяват багажа да се закрепи здраво. LED осветлението  се включва автоматично, щом се отвори някоя врата. За шофьора изключително удобно е специалното приспособление над централната конзола, на което може да се застопори таблет или смартфон до 8”. Courier има с 10% повече товарен обем от своите конкуренти,
 
 
Transit Connect има обем 2.9-3.6 куб.м.  и товароносимост до 1 тон. Разходът на гориво при също заслужава адмирации - 4 л /100 км. Моделът предлага изключителна безопасност, която е оценена с 5 звезди от  EuroNCAP. Разходът на гориво при Connect също заслужава адмирации - 4 л/100 км. Моделът предлага  и предлага изключителна безопасност, коята е оценена с 5 звезди от  Euro NCAP – той е получил завидните 94% за защита на пасажерите при сблъсък. Моделът събира две европалета и има най-голямата странична врата в сегмента. Пасажерската седалка се дели и се сгъва според нужните за превозване на предмети. В пътническия вариант Torneo има 7+1 места, които могат да се конфигурират в множество позиции. Моделът може да се поръча и с автоматична скоростна кутия. 
 
 
Следващият брат е Transit Custom, който също е заслужил пет звезди от Euro NCAP за безопасност. Той е приел кинетичния дизайн на марката. Изключително обезшумен, моделът е комфортно решение за дълъг път. В товарния вариант се предлага с две дължини и две височини. Допълнително рейките на покрива могат да издържат до 130 кг.  багаж. Багажното пространство има специално покритие на пода, системата от халки е оптимизирана, а проходен люк позволява да се прекарат по-дълги предмети. Разходът на гориво отново е най-добрият в сегмента - 6 л/100 км. За това допринасят и старт/стоп система, контрол на ускорението, индикатор за смяна на предавките, ограничител на скоростта и други технологии пестящи гориво. Сериозно предимство за всеки собственик на този модел е, че  сервизните интервали са удължени - 50 000 км или 2 години. В пътническият вариант конфигурациите на седалките са 30. 
 
 
Основата на пирамидата се крепи от бусът Ford Transit Bus, който вече може да превозва до 18 пътници (с един повече от досега).
Седалките са по-комфортни, а за удобно качване се отваря електрическа стъпенка. Обзаведен е с много ниши за предмети и бутилки. Воланът се регулира по височина и дълбочина. Във варианта шаси кабина се предлага в три дължини с предно, задно или 4х4 задвижване. 
 
И четирите модела се отличават с нов и по-модерен дизайн, повече функционалност и удобство за шофьора и пътниците, заимствани от леките автомобили. Многото системи, които правят пътуването по-сигурно и приятно също са взети тях - ABS, спирачния асистент, стабилизиращата програма и  набор от въздушни възглавници, адаптивен круиз контрол, асистентът за запазване на лентата на движение, светлините за осветяване на завой, системата SYNC, която при инцидент се обажда на телефон 112 и съобщава на родния език подробности за произшествието и местоположение на превозното средство.
Transit е преминал през зверски тестове за издръжливост, преди да поеме пътищата към своите клиенти. Сред тях са поддържане на максимална скорост дълго време, работа на двигателя, при -40 и веднага при +82 градуса, 12 седмици солни и кални бани за проверка за корозия, 150 хил. пъти затваряне на страничната врата, както и други. Изпитът е взет успешно.