fbpx Край на безплатния ток от зарядните станции на Кауфланд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Край на безплатния ток от зарядните станции на Кауфланд

Водеща снимка
Да

Край на безплатния ток от зарядните станции на Кауфланд

етикети

От 12 септември 2022 зареждане на електрически автомобили в Кауфланд ще бъде платено, а не както досега безплатно. 

"Мярката обхваща всички 13 точки за бързо зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки. По този начин ще запазим и основното социално предназначение на станциите – да подпомагат електромобилността в България.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Вярваме, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга", се казва в сайта на търговската верига.

Зареждането ще може да става като се изтегли мобилното приложение "ВсичкоТок" от App Store и Google Play, като в него се въведат данни за банкова карта, както е при останалите приложения за зареждане на платени станции. 

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Инвестицията за всяка електрическа станция е около 80 000 лева.