fbpx Край на безплатния ток от зарядните станции на Кауфланд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Край на безплатния ток от зарядните станции на Кауфланд

етикети

От 12 септември 2022 зареждане на електрически автомобили в Кауфланд ще бъде платено, а не както досега безплатно. 

"Мярката обхваща всички 13 точки за бързо зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки. По този начин ще запазим и основното социално предназначение на станциите – да подпомагат електромобилността в България.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Вярваме, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга", се казва в сайта на търговската верига.

Зареждането ще може да става като се изтегли мобилното приложение "ВсичкоТок" от App Store и Google Play, като в него се въведат данни за банкова карта, както е при останалите приложения за зареждане на платени станции. 

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Инвестицията за всяка електрическа станция е около 80 000 лева.