fbpx Круизните пътешествия очакват повече пасажери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Круизните пътешествия очакват повече пасажери

Големите круиз линии посрещат Новата година с фокус върху добавянето на допълнителна стойност върху ваканцията по вода, а не с вариации върху ценообразуването. Под „стойност“ се разбират допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии и др. Продължаваща тенденция от изминалата година е, че основните оператори прекратиха практиката на прилагането на остъпки от цената в последния момент. Поемайки риска за отплавания с под 100% заетост за някои маршрути, политиката сега е за поддържане на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано. По данни на Международната Асоциация на Круиз Линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца).

През Новата 2016-та ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 000 легла, на стойност 30,9 млрд. долара.

Новата 2016-та прави още по-достъпни няколко големи круиз акватории за пасажерите от България. От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез он-лайн регистрация в имиграционната служба на Канада, българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските о-ви тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек. Тъй като няма визи за нас и за Бермудските о-ви, вече ще имаме възможността да им се насладим чрез многобройните отплавания главно от Ню Йорк.

За съжаление Новата 2016-та не ни носи отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул обаче предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било финансово по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили.