fbpx L’Ambassade de Katarzyna задава нови стандарти в българския туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

L’Ambassade de Katarzyna задава нови стандарти в българския туризъм

Преди две години Цветелина Николова ми сподели: "Ина, ще видиш какво Шато ще изградим, такова в България няма!". Скорпионският ми скептицизъм се усмихна вътрешно, но понеже знам, че Цветелина също е скорпион, „оставих вратата отворена“. Да видим!

Снимки: авторът

Шатото има и голям площад, където могат да се провеждат специални събития

Точно две години по-късно, в началото на октомври 2023 г. съм от първите гости на 5-звезният комплекс L’Ambassade de Katarzyna във виненото имение на Katarzyna Estate край Свиленград. И почти не вярвам, че това, което виждам, е в България - висш пилотаж в хотелиерството, внимание към най-малкия детайл, изключителен дизайн, история зад всеки един елемент, кухня, която може да се бори дори за Мишлен звезда, лично обслужване, специално изработени по дизайн мебели, обзавеждане и декорации от различни краища на света.

Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт, която постига всяка своя цел

„Последните 97 дни прекарах тук и всяко нещо е минало през мен“, споделя Цветелина и виждам и усещам удовлетворението й от свършената работа. „Моята цел е да се равняваме с 5-6 топ хотела за винен туризъм по света, имайки предвид, че съм посетила почти всички топ дестинации. Това са Шато Ла кост в Екс-ан-Прованс, Роял Шампан в Реймс, Caudalie в Бордо, Франция, един-два в Южна Африка и един-два в Испания. Това е моята летва. Искам България да е следващата екзотична дестинация и ще го докажем съвсем скоро“.  (бел. ред. - всяко от изброените имения е нещо повече от хотелско шато – те са микс от изкуство, винен туризъм, висша кухня, някои от тях с Мишлен звезди, преживяване).

Дяволът е в детайла

Дневната в президентският пентхауз

Цветелина Николова залага на Martinelli за интериорния дизайн, чийто екип успява да постигне всяко нейно безкомпромисно изискване за цветове, материали и материи, за да се постигне този съвършен етно стил. Много от елементите и обзавеждането са поръчани и изработени по специално зададен дизайн в различни краища на света. Като например тъканите килими, специалните вани, дървени маси и столове, табуретки. Козметиката също е разработена специално за шатото с гроздови екстракти и етерични масла. 

Най-добрите възглавници

Шатото разполага с 23 стаи Superior, 6 Classic, 4 Royal апартамента (104 кв.м.) и един президентски пентхаус апартамент (200 кв. м.). Уютните стаи предлагат гледки към лозята, тераси, лукс и условия за съвършен релакс. Цветелина буквално обръща света, за да намери най-добрите платове за чаршафи, както и най-добрия гъши пух – ефектът, лично изпитан, е чудесен сън и бързо наспиване. Халатите и чехлите също са специално изработени по поръчка.

Закритият басейн е с красива гледка към лозята

Фитнес и SPA центърът предлагат отлични гледки

Естествени материали

Каменни блокове и пръст от Сакар планина, в която се намира имението са част от интериорния дизайн

Още с прекрачването на главния вход, където ви посреща 400-годишино маслиново дърво, усещате, че всичко е на мястото си. Целият стил е изчистен, минималистичен, в натурални цветове, с множество естествени материали, близо до природата, модернистично, и в същото време изключително уютно. На доста места в шатото ще откриете каменни блокове, които са докарани специално от Сакар планина, в която се намира имението. На други места в стените е вградена червеникавата пръст на планината. Плетени ратанови съдове, тъкани декорации, табуретки и маси от естествени дънери се вплитат по чудесен начин в цялостния интериор.

След първоначалното посрещане в просторното и светло фоайе с лимонада от смокинови листа, сетивата ви се отварят за прекрасната гледка на площада, открития басейн, градините, площадката на ресторанта. И докато полека отпивате някое от вината на Катаржина, може да се наслаждавате на гледките към опънатите редове лозя. А когато ви стане топло, може да се охладите в открития инфинити басейн. Тук напролет ще се развият 100 декара градини с пешеходни лъчове, ще се правят концерти, а на 460 кв.метровия площад, където могат да се съберат 400 души със сцена, ще има много тематични събития, както и лични празници.

Слънчевите обеди на открито са истински разпускащи и могат да преминат в лежерни следобеди

Висше кулинарно изкуство

Менюто в шатото е дело на Шеф Димитър Дамянов

Менюто в ресторант Encore e създадено от Шеф Димитър Дамянов – един от най-добрите майстор готвачи. Кухнята е интернационална, ястията носят усещане за висока класа и елегантност, качеството на продуктите е безкомпромисно. Вкусовете допълнително се усилват от изключителните чинии, които са подбрани от последната колекция на един от световните лидери в керамиката и порцелана - RAK Ceramics в ОАЕ.

Менюто в ресторант Encore е А ла карт

Вечерта завъшва с елегантни десерти като тази топка с манго и чаша вино или друга напитка край камината

Изгревите и залезите над петзвездния L’Ambassade de Katarzyna носят изключителен заряд