fbpx Lenovo представи последните си авангардни модели в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Lenovo представи последните си авангардни модели в София

Lenovo представи последните си авангардни модели в София

Lenovo представи в София своя нов ултрабук ThinkPad X1 Carbon, таблетa ThinkPad Tablet 2 и ултрабук модела ThinkPad T430u в чест на 20-годишнината на марката ThinkPad. С изключителни продукти от «зората» на историята преди 20 години, като култовия лаптоп ThinkPad 701c известен с “butterfly” клавиатура, коята се разтваря, щом се отвори капака, до последните модели на марката могат се да видят в представителния магазин на марката в София.

Най-новото постижение на марката е изработеният от карбонови нишки, Lenovo ThinkPad X1 Carbon, който е и най-лекият, само 1,36 кг, 14-инчов ултрабук компютър в света. Въпреки лекотата си ултрабукът поддържа легендарната за ThinkPad издържливост, която позволява употребата му при всякакви условия. осигурява 8-часова самостоятелна работа на батерията и най-доброто на пазара време за зареждане с технологията Lenovo RapidCharge (за 35 минути зарежда 80% от батерията). Благодарение на 3G възможностите и hotspot технологията, потребителите са свързани с интернет навякъде и по всяко време. Предимство е мултитъч тъчпад със специално стъклено покритие, HD камера за лицево разпознаване, стерео микрофони с технология за изолиране на страничния шум и Dolbi аудио-система за кристален звук.

Специално разработен за малкия бизнес е ултрабукът ThinkPad T430u. Той осигурява същия тънък и лек дизайн и е с възможност за уникална комбинация от NVIDIA GeForce видео карта и 1 терабайт дисково пространство. Батерията издържа 7 часа, а моделът идва с предварително инсталирани приложения като Lenovo Solution Center и Lenovo Solutions for Small Business, базиран върху Intel Small Business Advantage – пакет от хардуерни възможности за подобряване на продуктивността и увеличаване на сигурността.

Другата новост е таблетът ThinkPad Tablet 2, проектиран за да запълни мястото между личния и професионалния живот, базиран на новия Intel® Atom™ процесор и Windows 8 Pro. Таблетът е с изключително тънък и лек дизайн – само 9.8 мм дебелина и тежест от 600 грама, съчетани с 10.1-инчов дисплей. Моделът предлага различни възможности за въвеждане на информация – мултитъч и специален стилус, който е изключително удобен за записки, подписи и попълване на формуляри. Опционалните ThinkPad Tablet 2 клавиатура и докинг станция към устройството доближават изживяването до това при работа с компютър. С широк набор от портове, включително стандартен USB порт, лесно можете да свържете друго устройство като монитор или принтер.
Подходящ при пътуване и за научна работа, таблетът ви дава възможност да останете свързани към интернет и продуктивни чрез 3G модула. IT мениджърите ще се впечатлят от неговите възможности за сигурност и управляемост. Четецът за пръстови отпечатъци съхранява биометричните пароли. Криптираната вътрешна и външна памет отговаря на най-високите нива на изискванията за сигурност. С Windows 8 Pro и Intel x86 IT мениджърите могат да осигуряват на своите колеги VPN достъп, да ползват наличните опции за управление от Windows и да управляват различни приложения.