fbpx Летни изкушения с Катаржина Естейт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Летни изкушения с Катаржина Естейт

Летни изкушения с Катаржина Естейт

Когато виното разказва за себе си

Когато слънцето застане косо отгоре или когато изпращаме последните му златни лъчи вечер, запотената чаша бяло вино неудържимо примамва... Вино, в което са събрани дъхът на морски лазур, едва доловим аромат на билки, емоциите на един красив ден, майсторълка на изключителни винари.
И отпивайки хладните глътки, виното започва да говори за себе си. То ни води към южна България, в избата Katarzyna Estate.

Добре дошли в Katarzyna Estate!

iner

Разположена само на няколко часа път от космополитния Истанбул и от слънчевите плажове на Гърция, Катаржина Естейт успешно съчетава насладата от разходките в лозята, дегустирането на забалежителни вина, както и посещението на многобройните културни паметници, с които регионът е известен.
Впечатляващия ресторант на Катаржина Естейт, подходящ за провеждането на събития от различно естество, очаква всички гости на имението.
На много места в избата стенописи изобразяват срещата на Дионисиевите и Елевзинските мистерии с тракийските им корени.
Katarzyna Estate е реален мост между виното и изкуството, вдъхновение за всеки, който е усетил уханието на лозовите масиви и е отпил от винените еликсири на избата.

Любопитно е, че избата се намира на същата географска ширина с едни от най-известните световни винени области. Имението е създадено в бившата гранична зона, разделяща България от Гърция в югоизточната част на страната в девствена природа, съхранена от човешка дейност през последните десетилетия.

Философията

„Виното се създава на лозята. Ние просто се грижим за него, докато то е в нашата изба”- това казват хората от Катаржина.
“Нашата цел е като използваме традиционните винарски техники да разкрием уникалността на нашето лозе, неговия тероар и да създадем вина, които носят елегантността и изискаността на „Стария свят”и намерим най-чистия баланс между плода, киселините, дъба и танините”.

Le RoseС дъх на лято!
Опитахте ли новото "Le Rose" на Катаржина? Ако все още не сте и искате да си доставите неустоимо удоволствие с дъх на провансалски билки и морски лазур това е правилният избор за лятото!
Не е случайно, че французите и по-точно южняците от Прованса и Лазурния бряг са издигнали розето в култ. Това е може би единственото вино, което подхожда и за обяд и за вечеря, за горещ следобед и прохладна вечер. Вино, без претенциите на големите вина, но не по-малко впечатляващо с невероятната си свежест и лежерността, която внася, защото всички имаме нужда от релаксиране, нали?
Пътешествието с “Le Rose” на Катаржина Естейт започва от топлия юг на България, от грижливо създадените лозя на имението, спира за малко в изпотена чаша с розова свежест, тръпчивост и щипка изненада и се отправя към непознати усещания с дъх на провансалски билки и морски лазур.
„Le Rose”… изкуството да се живее!

Светло розов цвят с лучен оттенък. Деликатни свежи плодови аромати , с нюанси на цитрус. Вино с приятен и запомнящ се вкус, отлична свежест и изключителен вкусов аромат.
 
Contemplations ChardonnayКатаржина Естейт в Топ 1000 на света!

Проектът „Contemplations” на Катаржина Естейт стартира преди четири години и успя да се наложи сред ценителите на виното заради печелившата комбинация от майсторски направено вино и нестандартно дизайнерско решение. Всяко едно от трите вина от серията Contemplations – Contemplations Red, Contemplations Chardonnay и Contemplations Sauvignon Blanc носят интересни послания на етикетите си – притчи, стихове от известни автори, философски размисли, приказки, които донесоха на избата признанието от най-авторитетния алманах за етикети в Съединените Щати. Серията Contemplations ще бъде включена в изданието за 2010, където ще бъдат публикувани 1000 най-добри винени етикети в света!
За нас остава насладата, отпивайки от виното да се потопим във вълшебството на разказите и притчите, описани майсторски на етикета.
Всяко едно от вината има 6 различни етикета, което за колекционерите е едно наистина отлично попадение, а също и интересен подарък за различни поводи.

Facebook коментари