fbpx Lidl посрещна третия випуск ученици в дуална форма на обучение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Lidl посрещна третия випуск ученици в дуална форма на обучение

Лидл България посрещна третия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Те са от професионални гимназии в София и Перник и през следващите месеци ще учат в реална работна среда и ще разберат как работи един Lidl магазин отвътре.

„Щастливи сме да приветстваме и през настоящата учебна година в нашия екип младежите, избрали компанията ни за партньор в дуалната форма на обучение. Вярваме, че времето, в което сме заедно, ще бъде изключително ценно за тях, защото получават уникалната възможност да опознаят сърцатия ни екип и философията на ритейлър номер 1 в Европа. В Lidl те работят с подготвен ментор и преминават през различни обучения, научават повече за процесите и логиката зад тях, но най-важното – имат възможност да израснат като личности, да добият важен опит и увереност за следващите си професионални стъпки. Именно затова – като компания, която винаги на практика е показвала подкрепата си за младите хора, Лидл България цени дуалното обучение и участва активно в тази перспективна форма на образование. Уверени сме, че дуалното обучение има висока добавена стойност за бизнеса и младите хора, защото стъпва на обмяната на опит, идеи и добри практики.“, споделя Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Лидл България, в изпълнение на стремежа си да подкрепя младите хора в тяхното професионално развитие, стана партньор на програмата за дуално обучение, координирана от Австрийската камара, от началото ѝ - през 2015 г. Проектът стартира с 1 училище-партньор в София, като интересът към него през годините постоянно расте. През настоящата учебна година към разрасналата се мрежа от училища-партньори в София, Варна, Видин, Ямбол, Перник и Гара Елин Пелин, се присъединиха още две - Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от Видин, като общият им брой в цялата страна вече е 8. Броят на учениците, които избират Lidl за ученето си в реална среда, също устойчиво нараства.

В Лидл България учениците в дуална форма на обучение могат да трупат практически опит в две професионални направления - „Икономист“ и „Спедитор-логистик“. В компанията те получават освен ценни знания и удостоверение за съответната професионална квалификация, също и много добро възнаграждение, трудов стаж, придобивки на служители, но преди всичко – важни за кариерата им меки умения за работа в екип, управление на времето, приоритизиране, дисциплина и др. Те имат и реална кариерна възможност да започнат работа в Лидл България веднага след приключване на дуалното обучение.