fbpx Лига на отговорните срещу консумацията на алкохол под 18 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лига на отговорните срещу консумацията на алкохол под 18 г.

Лига на отговорните срещу консумацията на алкохол под 18 г.

Перно Рикар България и пет емблематични заведения за нощния живот на София се обединиха в обща кауза за насърчаването на отговорна консумация на алкохол. Това са Bedroom, Carrusel, Culture Beat, Club 365, Once upon a time…Biblioteka.

На Учредителното събрание те създадоха първата по рода си в България „Лига на Отговорните – заведенията професионалисти“ и поеха ангажимента да работят заедно за ограничаване на употребата на алкохол от непълнолетни и създаването на култура на отговорно сервиране на алкохол. Неформалната организация е отворена за нови заведения, които искат да работят за каузата.

„Твърдо вярваме, че в бъдеще Лигата ще се разраства с нови социално-отговорни заведения в цялата страна и ще придобива все по-голяма обществена популярност, сила и значимост.“ – споделя Мирослава Симова, управител на Перно Рикар България.

Първата инициатива в рамките на Лигата на отговорните – заведенията професионалисти е кампанията „НЯМАШ 18? АЛКОХОЛЪТ ЩЕ ПОЧАКА.“ Тя е насочена към широката общественост и има основна функция да насочи вниманието на посетителите на нощни заведения към проблема, поставяйки акцент върху наличните средства за справяне с него.

Необходимостта от адекватни и навременни мерки в посока превенция както и силните страни и огромен потенциал на кампанията спечелиха доверието на най-важната институция, отговорна за здравето на нашите деца. Държавна Агенция за Закрила на Детето е вече официален партньор, а Националната телефонна линия за децата (НТЛД) е отворена за подаване на сигнали за нередности, свързани с неправомерната продажба на алкохол на непълнолетни. С едно обаждане на номер 116111 всеки може да информира компетентните органи за наличието на нарушение на общоприетите правила, както и да подаде сигнал за всяко събитие, застрашаващо здравето и живота на най-малките. Повече информация за телефонната линия може да откриете на 116111.bg.

Известни и утвърдени плакатисти от PLAKAT KOMBINAT пресъздават визуалната идентичност на кампанията „Нямаш 18? Алкохолът ще почака.“ като създадоха за всяко заведение специален плакат-уникат, представящ идентичността на заведението и посланието на кампанията.