fbpx Линда Джаксън застава начело на Peugeot | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Линда Джаксън застава начело на Peugeot

Водеща снимка
Да

Линда Джаксън застава начело на Peugeot

От Обединеното кралство до Франция, Линда Джаксън има натрупан богат опит в бранша, с длъжности в областта на финансите и търговията в Jaguar, Land Rover и Rover Group, където израства от Регионален финансов мениджър на Rover Europe в края на 90-те години до Финансов директор продажби в Европа на MG Rover Group до края на 2004 г., преди да се присъедини към PSA Group през 2005 г.

Първата длъжност, която заема в PSA Group, е Финансов директор на Citroën UK, а след това на Citroën Франция от 2009 до 2010 г. През юли 2010 г. Линда Джаксън става Главен изпълнителен директор на Citroën в Обединеното кралство и Ирландия.

През 2014 г. Линда Джаксън е назначена за Главен изпълнителен директор на Citroen и член на Изпълнителния комитет на PSA.

За шестте години от 2014 г., през които е начело на Citroen, Линда успява да препозиционира бранда, да увеличи продажбите и да трансформира Citroën в една от най-уважаваните марки.

През януари 2020 г. Линда избрана да оглави разработването на основното портфолио на марката, да разясни и гарантира разграничаването на марките в основното продуктово портфолио.

Родена в Обединеното кралство и завършила MBA в Университета Уоруик, Линда Джаксън е прекарала цялата си кариера в автомобилната индустрия.

„Щастлива съм да се присъединя към PEUGEOT и да продължа работата, започната през последните няколко години с настоящите екипи. Предизвикателството е още по-вълнуващо, тъй като съвпада с лансирането на групата Stellantis.“

Facebook коментари