fbpx Lion’s Head стъпва на пазара на индустриални имоти у нас със сделка за над 71 млн. евро | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Lion’s Head стъпва на пазара на индустриални имоти у нас със сделка за над 71 млн. евро

Lion’s Head, джойнт венчър на AG Capital и Old Mutual Property, подписа договор за придобиване на компания BPD – инвеститор в логистични и индустриални имоти. Сделката е най-голямата в сектора от години насам, инвестицията е в размер на 71,4 млн. евро.

С тази инвестиция AG Capital навлиза в нов за Групата клас бизнес имоти и става вторият по големина собственик на индустриални площи в България.  Покупката се реализира с инвестиция на International Finance Corporation (IFC) - част от Световната Банка и финансиране от UniCredit Bulbank. Правен съветник по сделката е Wolf Theiss Bulgaria.

В логистичните центрове, които Lion’s Head придобива, дългосрочни наематели са международни компании като Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker,  Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и още над 50 компании.

Най-големият от трите логистични парка се намира във Варна. Центърът е доминантен за града и региона и предлага на клиентите си 42 241 кв. м модерни складови, офис и търговски площи. Локацията е ключова, вътрешно- градска с бърз и удобен достъп до всички части на града. Паркът е един от малкото в Морската ни столица, които предлагат както сух склад, така и складови площи с температурен контрол. Като част от ESG стратегията на компанията паркът разполага и с покривна фотоволтаична електроцентрала.

Паркът в София е със стратегическа локация на източната дъга на Околовръстен път, осигуряваща бърз достъп както до централните градски райони и летището, така и до магистралите Хемус и Тракия. Проектът е избран за централен склад на водещата фармацевтична дистрибуционна компания Фьоникс Фарма, а също и от друг български лидер в областта на фармацевтичните продукти Софарма Трейдинг. Сред другите клиенти са още значими международни компании като Wurth и Jotun.

Логистичният център в Русе се намира в непосредствена близост до Дунав мост 1 и ключовата гранична връзка с Румъния, в единствената модерна индустриална зона на града.