fbpx Литекс Моторс показа новият луксозен бранд HAVAL и новият пикап Stee6 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Литекс Моторс показа новият луксозен бранд HAVAL и новият пикап Stee6

Литекс Моторс показа новият луксозен бранд HAVAL и новият пикап Stee6

етикети

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс“ анонсира бъдещите си планове за развитието на марката Great Wall в България и показа премиерно за България и Европа нов модел примиум пикап – Steed 6. Заедно с това предпремиерно показа и новият луксозен бранд на марката HAVAL, чието производство в българския завод и лансиране ще започнат от средата на 2016 г. Моделът впечатли медиите с красив и модерен дизайн и луксозен интериор, който дава възможности за десетки персонализации. В глобален мащаб, луксозният китайски бранд заема десета позиция при производителите на SUV автомобили, а целта на компанията е да стане №1 производител на SUV в целия свят. 

Пикапът Steed 6 е по-голям брат на Steed 5, който е номер едно по продажби в сегмента за последните 4 години в България.

Определено новият модел, който е и по-голям като размери има доста по-премиум излъчване. Той ще дебютира с ревизиран и тих 2.0 литров дизелов, редови 4-цилиндров двигател със 7-точково впръскване и турбо-компресор с променлива геометрия и междинен охладител. Скоростите, както и при Steed 5, са бързи и бавни с демултипликатор с електронно задействане, а раздатъчната кутия – с компютърно управление.

Огромно внимание е отделено и на сигурността - конструкцията е на стоманено шаси. Купето е деформационно устойчиво със стоманена носеща рама и стоманени греди във вратите. Освен традиционните вече ESP, HHC, HBA, ABS, EBD, системата за подпомагане на задвижването при трудни терени TCS и системата за мониторинг на налягането в гумите, Steed 6 е оборудван с двойни въздушни възглавници на шофьора и пасажера, странични въздушни възглавници и странични завеси. Новият пикап е с впечатляващо междуосие от 3200 мм или 150 мм по-голямо от това при Steed 5, както и с 16,5 см по-дълго товарно пространство.

Моделът ще стартира с цена от 43 990 лв. с ДДС за добре оборудвана базова версия с 4х4 задвижване.

Още изненаси ще има на щанда на марката по време на Софийски автосалон 2015, който ще се проведе от 17 до 25 октомври 2015 г. в Интер Ескпо Център.

Facebook коментари