fbpx Логистичната компания DISCORDIA със собствена иновативна Академия за водачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Логистичната компания DISCORDIA със собствена иновативна Академия за водачи

Българската логистична компания DISCORDIA, която е и  една от водещите компании в Европ,а стартира собствена Академия за  водачи без опит. От старта на инициативата  преди половин година, компанията е успяла успешно да обучи над 150 ученици. Това свидетелства както за големия интерес към Академията от страна шофьори без опит, така и за значителния успех и важност на начинанието.

Основната идея за стартирането на проекта се ражда в резултат на стратегическата цел на DISCORDIA да създава високопрофесионални кадри в сферата на международния транспорт, както и да промени нагласата на широката общественост към професията „Международен шофьор“.

Академията приема всеки желаещ кандидат, притежаващ категория С+Е, удостоверение за професионална компетентност за съответните категории и дигитална карта. Не се налага възрастово ограничение за кандидатстване, като възможностите на всеки участник се оценяват индивидуално.

„Чрез Академията за водачи имаме възможност да споделяме напълно безплатно своя опит и професионални умения с бъдещите международни шофьори. Предвид големия недостиг на професионални кадри в тази професия не само в България, но и в цяла Европа, ние сме още по-мотивирани да подкрепяме създаването на нови висококвалифицирани кадри на пазара.“ сподели Георги Колев, супервайзър на обучителите в Академията за водачи на DISCORDIA.

Обучението в Академията включва теория, основана на богатия над 30-годишен опит на DISCORDIA в сферата на международния транспорт, както и практически занимания на пътя в реални условия. Инструкторският екип на академията е съставен от доказани професионалисти със значителен професионален опит както зад волана, така и в обучението на кадри. След успешното завършване на теоретичната част, шофьорите минават и международен практически курс с ментор от компанията, който трае 2-3 седмици, според нуждите на кандидата. След обучението и успешно взет изпит, водачите могат веднага да започнат работа като самостоятелни международни водачи в DISCORDIA.

Всяка седмица в нововъведената Академията за водачи на DISCORDIA стартира нова група за обучение. Участие могат да вземат шофьори от различни градове и близки държави (Турция, Сърбия и Румъния), като компанията осигурява безплатен престой по време на теоретичната част в базата на паркинга и при необходимост - преводач. Обучението е напълно безплатно и не изисква предварителен професионален опит от страна на участниците.