fbpx Логистичната компания UNIVEG България е оптимист за пазара в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Логистичната компания UNIVEG България е оптимист за пазара в България

UNIVEG България получи наградата Primus Inter Pares за новаторски бизнес начинания в областта на икономическите връзки между България и Белгия. Наградата е учредена от Белгия-България-Люксембург бизнес клуб (BBL) през 2009 г., се връчва за втора година. Това бе повод на специална пресконференция изпълнителният директор на компанията у нас Доминик Хамърс, на перфектен български, да представи  иплановете за развитие на фирмата за следващата година.

В началото на следващата година UNIVEG ще отвори нова логистична база в Елин Пелин (село Мусачево). Дистрибуционният център е съобразен с най-новите складови изисквания и ще разполага с модерна температурна техника. В него се въвеждат актуалните транспортни системи за контрол. Компанията вече ползва нови камиони с мултитемпературен режим на работа, което позволява едновременното транспортиране на охладени и замразени продукти. Има въведена система за непрекъснат мониторинг и контрол на температурата в товарните помещения на автомобилите по време на транспорт.
UNIVEG присъства на българския пазар от 2006 година. Компанията е клон на белгийски търговски и логистичен дистрибутор и у нас се занимава основно с температурно контролирана логистика и транспорт на плодове, зеленчуци и пресни и замразени хранителни продукти. В момента разполага с два склада в София и превозва продукти по 20 дневни линии в цялата страна. Чрез използването на логистичните услуги на подобна компания, фирмите производители могат да оптимизират значително разходите си в частта на снабдяване на веригите магазини.