fbpx LR Health & Beauty отчита ръст в България от 18% | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

LR Health & Beauty отчита ръст в България от 18%

Немската мултилевъл маркетинг компания LR Health & Beauty събра на летен коктейл представители на бизнеса от български, немски и други международни компании, за да представи своя бизнес модел. В България компанията функционира от 7 години и има вече 5000 търговски представители, като за последната година отчита ръст от 18 % спрямо миналата.

Въпреки, че съществува предразсъдък, че поради естеството на продуктите (премиум козметика и продукти за здраве) в този бизнес са заети главно жени, но фактите говорят че над 50% от сътрудниците на компанията, както и голяма част от лидерите на високо ниво са мъже. Не малко от партньорите практикуват дейността си като семейно предприемачество.

Всяка година компанията реализира 10% ръст в броя на активните си партньори и се подрежда на трето място по обем сред останалите представителства на компанията в региона на Централна и Източна Европа.

Отличителното за бизнес модела е, че в рамките на системата за възнаграждение на сътрудниците те имат възможност да притежават автомобили Фолксваген, Мерцедес и Порше.

Моделът на мултилевъл маркетинга съществува от преди повече от 120 години. В световен мащаб индустрията генерира обороти от 180 милиарда долара на година. Повече от 80 милиона души се занимават с този вид дейност като основна професия или за допълнителен доход. Нашият пазар все още се развива, а българите стават все по-отворени към подобен бизнес модел.