fbpx Любимите автомобилни тестове през 2018 г. (част втора) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Любимите автомобилни тестове през 2018 г. (част втора)

Любимите автомобилни тестове през 2018 г. (част втора)

След като ви представихме първа серия от любимите автомобилни тестове през изминалата 2018 година, ви предлагаме още една селекция, която със сигурност няма да забравим дълго. Освен, че автомобилите са все по-високотехнологични машини, те се създават, за да доставят най-вече приятни усещания и емоции. Припомняме ви ги. 

Японската технологична красавица Mazda CX3 ни заведе в криволичещите пътища на между Малага и Марбея. Сред впечатляващите иберийски пейзажи, се насладихме на нейната красота, удобство и практичност.

Постихнахме личен рекорд по икономичност с новия SEAT LEON, като отчетохме впечатляващ разход - 3,7л/100 км в едно пътуване до Халкидики, къде изпратихме официално лятното море в късния септември. 

Типичният японски дух и характер на Mitsubishi Eclipse Cross срещнахме с една от най-българските традиции -тази на Трифон Зарезан в Мелнишкия край и станахме свидетели на специалните игри и зарязване на лозята за празника, а модерният кросоувър се справи отлично по тесните пътища из региона. 

Едно от най-впечатляващите пътешествия е това с буквално космическия изцяло нов VW Touareg, който ни отведе до старите каменни къщи на мистична Ковачевица. Автомобилът ни изуми с уникалните си технологии, изключително пътно поведение и комфорт, невероятна маневреност, която ни позволи да го "разходим" из супер тесните улички на селцето, където някога са минавали само каруци с катъри. 

Един от нашите фаворите през годината определено е бизнес лимузината, новото Peugeot 508 - истинско автомобилно бижу, което представя нови страни на френската марка и дава повече от сериозна заявка да надмине успеха на предшественика си. Не случайно Този тест се оказа и най-четеният през годината. 

В очите ни запечатаха приказните гледки на българскиет язовири, които за два дни обиколихме с новото BMW X4. Пътувахме много, по всякакви пътища, но комфортът и луксът, който ни предостави автомобилът само засили красивите усещания, които запечатахме.

Имахме изключителната възможност да бъдем поканени на първия международен тест на новия испански спортен бранд CUPRA и първият модел Ateca. "Напомпеният" до 300 к.с. SUV успя да ни накара са крещим от удоволствие докато ни демонстрира как се изстрелва за 5,2 сек благодарение на т.нар. Launch control.

Направо не ни се вярваше, че ще посмеем да вкараме супер луксозното ново BMW X5 в дълбоката кал, още повече, че винаги имаме наум приказката за "паркетните" лъвове. Автомобилът обаче се справи безкомпромисно и за пореден път доказа, че баварската марка освен впечатляващ лукс домонстрира и изключителна проходимост. Останахме и супер впечатлени от новия технологичен интериор, който марката показа.   

Не пропуснахме да се разходим из нивите с премиум луксозният пикап Mercedes Х-класа, който комбинира истински офроуд възможности с типичният премиум характер на марката. Все пак съвременните земеделци търсят все повече удобства на полето.