fbpx Люис Хамилтън седна зад волана на INEOS Grenadier | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Люис Хамилтън седна зад волана на INEOS Grenadier

Пилотът на Mercedes-AMG Petronas сър Люис Хамилтън е сред първите,който постави Grenadier 4X4 на изпитание без задръжки на шосето и офроуд, извън INEOS Automotive.

Председателят на INEOS сър Джим Ратклиф седна на пасажерското място.

Сър Люис сподели: „Наистина се наслаждавам да управлявам този автомобил. Той е изключително удобен, особено като се имат предвид сериозните неравности, през които се спускахме... на практика изобщо не раздруса през цялото трасе. Сцеплението му е огромна изненада за мен.“

Сър Джим добавя: „Разработихме Grenadier за добро офроуд представяне, но нямахме идея, че ще се окаже чак толкова добър на асфалт. Определено мога да кажа, че никой досега не го е управлявал по начина, по който го направи Люис.“

Grenadier е преминал около 1,8 милиона километра в екстремни изпитания и разработване на места като Долината на смъртта в САЩ, дюните на Близкия Изток, Арктическия кръг и прословутата планина Шьокъл в Австрия.

Приспособен към всякакви условия, Grenadier е съвременен 4X4 автомобил, проектиран и произведен по световни стандарти. Всички негови модели са снабдени с шаси със стълбовидна рама в затворени секции, постоянно задвижване на четирите колела, двускоростна разпределителна кутия и централно заключване на диференциала.

INEOS е основен партньор на отбора от Формула 1 на Mercedes-AMG Petronas.