fbpx Малка антена преодолява затворените помещения и комплекси | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малка антена преодолява затворените помещения и комплекси

Малка базова станция, която тежи едва 300 грама предоставяща достатъчно покритие за цяла тълпа. Това революционно решение с формата на диск, наречено Ericsson Radio Dot System има широко приложение и предоставя висококачествен мобилен широколентов достъп и гласови услуги в затворени пространства.

Вътрешността на сградите е предизвикателство за мобилните оператори по отношение на комплексността и непрекъснатостта на услугите. Съществуващите решения за сгради са създадени да предоставят предимно покритие на гласови услуги и не могат да посрещнат растящата нужда от капацитет, който да обслужва приложенията. Осигуряването на покритие на основните части на сградите е предизвикателство по ред причини, като високи цени и ограничени възможности.

Малката антена или „точка“ доставя мобилен широколентов достъп на потребителите. Продуктът обслужва различен тип потребители в средно големи и големи локации на закрито и има за цел да отговори на нуждите на операторите предоставящи цялостни решения за закрити пространства.
„Точките“ са свързани и захранени чрез стандартни интернет LAN кабели (категория 5/6/7). Radio Dot System притежава същите водещи характеристики, с които разполагат и макро базовите станции на Ericsson. Въвеждането и обновяването са лесни и отговарят на нарастващите изисквания за капацитет и покритие. Така изживяването е постоянно, независимо от местонахождението на потребителя, а сградните мрежи се развиват успоредно с външните.