fbpx Майкрософт става достъпен през различни платформи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майкрософт става достъпен през различни платформи

Майкрософт променя подхода към партньори и клиенти в посока посрещане на бизнес нуждите на клиенти, правейки достъпни своите продукти на множество платформи. Повече от 30% от корпоративните клиенти на компанията в България ползват или са в процес на миграция към облачни решения, като компанията отчита трицифрен ръст всяка година на оборотите и клиентите, които мигрират към Office 365.

„Office 365 е третата по оборот продуктова линия при частните клиенти в България и през 2015 г. очакваме допълнително покачване, тъй като функционалността на облачния офис пакет постоянно се увеличава, добавят се нови решения без това да се отразява на цената на абонамента,” заяви Димитър Каданов, Директор корпоративни клиенти и партньори в Майкрософт България. „Но най-важното за нас е, че нараства и процентът на клиентите, които виждат продуктите ни като бизнес платформа за колаборация, а не като лицензионно решение. Именно това е истинската добавена стойност на технологиите, които предлагаме, а директната обратна връзка от клиентите и партньорите ни е ключът към работещите комплексни решения за бизнеса,“ допълни той.

Николай Иванов, Оперативен мениджър на БГСервиз, фирмата, която първа е реализирала работещо Office 365 решение в България каза: „Решението се доказа като ефективно и работещо, независимо от размера на компанията и всеки ден получаваме позитивни отзиви както от нашите клиенти, така и от нашите служители, тъй като това е и решението, което избрахме да внедрим в нашата компания.”

Майкрософт дава възможност за безплатен анализ на ИТ средата при клиенти и помощ при внедряването на Office 365. За своите клиенти компанията предлага и безплатни услуги за миграция на текущата система електронни съобщения към Office 365 в размер на 15$ на закупен абонамент. Част допълнителните решения, които получава всеки потребител са поща, аудио/видео конферентно решение (чат), система за управление/съхранение на документи и права на достъп, опция за автоматизиране на процеси (напр. за командировки, отпуски, заявки за поръчки и т.н.), както и безплатен офис пакет, достъпен през браузър. Като допълнение Office 365 дава възможност за инсталиране на oфис пакет на 15 устройства на един потребител (5 PC/Mac + 5 таблета + 5 телефона).