fbpx Международен панаир Пловдив ще изгражда павилиони на Световното изложение в Милано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Международен панаир Пловдив ще изгражда павилиони на Световното изложение в Милано

Международен панаир Пловдив ще изгражда павилиони на Световното изложение в Милано

Международен панаир Пловдив ще изгражда павилиони на държави участнички в Световното изложение в Милано през 2015 година. Той ще бъде партньор на компанията Space Idea Europa S.R.L., една от фирмите, оторизирани за тази дейност от организаторите на Експо 2015. Международен панаир Пловдив и Space Idea Europa подписаха рамково споразумение за съвместната си работа на 28 януари 2014 година.

Според документа Space Idea Europa ще възлага на Панаира да строи павилиони, да доставя материали и конструкции, да осигурява работници и специалисти. “Имаме потенциал да се справим с една толкова мащабна задача, защото националният изложбен център е направил експозициите на България в пет световни изложения“, подчерта главният директор инж. Лазар Лазаров. Това са форумите в Лисабон (1998 г.), Хановер (2000 г.), Аичи, Япония (2005 г.), Сарагоса (2008 г.) и Шанхай (2010 г.). Сега Панаирът ще разшири значително тази част от своята дейност, добави Лазаров.

Това слага начало на партньорството с една от най-големите китайски компании – Space Idea International Exhibition Group със седалище в Шанхай, чийто европейски клон е Space Idea Europa. Тя прояви интерес за съвместен бизнес с Панаира заради неговите традициите в изложбеното строителство и атрактивния български павилион на Експо 2010.

„Имаме намерение да развием дългосрочни и трайни отношения за съвместно изграждане на изложбени павилиони в други държави”, подчерта Лю Югуи, генерален директор на Space Idea International Exhibition Group, по време на визитата си в Международен панаир Пловдив по покана на Георги Гергов през септември 2012 година. Делегацията от Шанхай бе впечатлена от мениджмънта, инфраструктурата, услугите и цялостното решение на панаирния комплекс. Можем да осъществим стабилно партньорство в сферата на търговските панаири, туризма и деловите прояви, добави Лю Югуи. Водят се разговори и за създаване на постоянна експозиция на китайски стоки в две панаирни палати.

Преговорите със Space Idea International Exhibition Group са част от програмата на Международен панаир Пловдив за улесняване на деловите контакти на България и Балканския полуостров с Китай и за отваряне на път за китайски инвестиции в региона