fbpx Microsoft предлага нови ресурси за организациите с нестопанска цел | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft предлага нови ресурси за организациите с нестопанска цел

 

Повечето от организациите с нестопанска цел по света имат под 10 служители. Според проучване на Microsoft 60% от тях отбелязват, че не разполагат с политика за управление на рисковете, свързана с информационната сигурност, а 74% не предприемат критично важни мерки за защита дори на електронната поща.
В тази връзка Microsoft обявява няколко нови предложения. Това са:

- Microsoft 365 Business за нестопански организации предоставя на НПО с до 10 работни места интегрираното облачно решение Microsoft 365 Business. То обединява високата продуктивност на Office 365 (включително Office десктоп приложения), Windows Professional и възможности за защита и управление на устройства, за да помогне на нестопанските организации да работят ефективно и да разширяват дейността си в сигурна среда. Те могат да добавят допълнителен потребител за по 5 долара месечно.

- Microsoft Digital Skills Center за нестопански организации. Вече на разположение на потребителите, Microsoft Digital Skills Center for Nonprofits, в партньорство с TechSoup, е учебна платформа с много обучения (включително Word, PowerPoint, Excel, Teams и други) и полезно съдържание, което да помогне на потребителите да използват технологиите ефективно. Съдържанието се обновява постоянно с нови теми и курсове.

- Microsoft Nonprofit Operations Toolkit. Той ще бъде достъпен от 1 октомври през партньорите за облачни решения. Създаден върху Power Platform, целта му е да помогне на малките организации с нестопанска цел да внедрят ефективни процеси за управление на проекти, като едновременно намалят разходите и повишат доверието на дарителите. Решението е готово за ползване и включва PowerApps, Flow, съхранение в облака и Excel.

Тези ресурси ще дадат възможност на неправителствените организации да увеличат положителното си въздействие, като се възползват от най-новите технологии. Включени са обучителни материали, които да помогнат на екипите им да развият нови умения.


Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft за България, Македония и Косово споделя:„През последните 5 години Microsoft предостави безплатен софтуер на стойност над 3 180 000 долара на повече от 1 000 организации с нестопанска цел в България. Усилията ни продължават да бъдат насочени към това да предоставяме решения, които им помагат да работят по-ефективно и сигурно в дигиталния свят, като същевременно чрез тях усвояват нови дигитални умения. Вярваме, че това ще бъде от полза за цялото общество. Чрез партньорите ни ще предоставим възможност на всяка неправителствена организация да разшири активностите и положителното си въздействие и да премести дейността си в облака.“