fbpx Microsoft представя безплатен онлайн майсторски клас, предназначен за бизнес лидери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft представя безплатен онлайн майсторски клас, предназначен за бизнес лидери

Microsoft представя безплатен онлайн майсторски клас, предназначен за бизнес лидери

Според Microsoft изграждането на стратегия за работа с изкуствен интелект (Artificial Intelligence – AI) изисква повече от бизнес и технологични умения. Необходими са лидерски и организационни способности. Затова създаде AI Business School – онлайн платформа с майсторски клас, предназначена за бизнес лидери и предлагаща полезни знания.

Курсът на AI Business School е наличен онлайн, безплатен е и достъпен при поискване на следния адрес: https://www.microsoft.com/en-us/ai/ai-business-school.

Потребителите могат да използват съдържанието със собствено темпо и на база ключовите области, върху които се фокусират. Поредицата на майсторския клас е разработена в партньорство с Европейския институт по бизнес администрация (INSEAD) – едно от водещите и най-големи бизнес училища в света. Тя се състои от видео и текстови материали.
Видео съдържанието включва лекции, Q&A сесии и разговори за основите на AI технологията. Документите включват успешни примери от практиката, наръчници и бели книги, създадени в подходяща форма за споделяне с екипи онлайн или офлайн, така че всеки да може да се възползва от програмата. Потребителите имат достъп и до инструмента AI Maturity Model Assessment, с който могат да оценят доколко е подготвена организацията им да се възползва от изкуствения интелект. 

Програмата ще бъде обновявана редовно с ново, приложимо съдържание. Тя съдържа уроци, идеи и препоръки от доказани експерти в сферата. Сред тях са главният финансов директор на Microsoft Ейми Хууд и изпълнителният вицепрезидент „Изкуствен интелект и проучвания“ в Microsoft Хари Шум. Проф. Питър Земски – заместник-декан и преподавател по иновации и стратегии в Eli Lilly към INSEAD, представя полезна информация, основана на изследвания, за създаването на бизнес стойност от изкуствения интелект.

Инициативата на Microsoft – AI Business School, е мотивирана от нуждата от обучения сред бизнес лидерите за това как да създават AI стратегии и да имат отговорен подход към изкуствения интелект. Според проучване на Microsoft, озаглавено „Pulse Survey“ и проведено сред 800 бизнес лидери в САЩ и Европа:

- 76% от лидерите на компании с висок растеж споделят, че биха искали да подобрят ръководните си умения, тъй като изкуственият интелект все повече се прилага в бизнеса им.

- 93.5% от тези компании възнамеряват, в рамките на 1 до 3 години, да инвестират в изкуствен интелект, взимащ решения.

„Майсторският онлайн клас на Microsoft е свързан с важността от надграждане на уменията (upskilling). В свят, трансформиран от технологиите, да притежаваш правилните умения е по-важно от всякога. Все повече работодателите изискват от кандидатите да притежават както традиционни и дигитални умения, така и меки умения (soft skills). Средностатистическият човек се очаква да има 5 професии през живота си, което означава, че ученето трябва да бъде постоянен стремеж“, каза Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори от региона CEE Multi-Country.

За мениджърите това означава да усъвършенстват способностите си да управляват и насърчават екипите да са готови за работа с AI. Ръководителите, които показват интерес в тази насока и развиват техническите умения на служителите, имат предимство по отношение на задържането на кадрите на работното място. Те могат да развиват личности, както и да изграждат висококвалифицирани екипи.

Microsoft AI Business School е част от тoзи целенасочен подход. Бизнес училището е отворено за професионалисти и ръководители, за да научат повече за AI стратегията, културата и отговорността. Програмата за обучение се отличава с фокуса си върху лидерството. Тя акцентира и върху нещо, което често се пренебрегва, а всъщност е решаващо за успеха: управлението на хора във време на промяна, дефинирането на стратегия с реална бизнес стойност и изграждането на култура, която може да приспособява към нови начини на работата.

Facebook коментари