fbpx Milestone Systems разшири офиса си в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Milestone Systems разшири офиса си в София

Milestone Systems разшири офисът си в София, като инвестицията е над 1 млн. лева, а капацитетът е за приблизително 70 човека

Компанията е на българския пазар от 2011 г., а пред тази година отбеляза 25 години от създаването си в Дания. В София работят 210 човека, 120 от тях са софтуерни инженери. Тук се разработват различни компоненти от софтуера за видеонаблюдение на компанията - XProtect. Тук е позициониран и търговски екип, който отговаря за продажбите в Централна и Източна Европа. В глобален план компанията има над 1 300 служители. София е вторият по големина офис след този в Копенхаген.

„Екипът ни се развива устойчиво и плановете ни са да растем органично. Нарекохме новото пространство Milestone Sofia Collabaration Lab. Освен чистото разширяване на нашето работно място в София, през последните няколко години ние се развиваме в толкова много различни области като компания - по отношение на хора, идеи, решения, като географско покритие и т.н. Ето защо почувствахме необходимостта да изградим специално място, чиято основна цел е да създава възможности - възможности за генериране на иновативни идеи и решения, насърчаване на сътрудничеството между колеги и партньори или предоставяне на платформа за свързване с нашите екипи и да ни позволи да постигаме резултати заедно,“ споделя Десислава Табакова, управител на софийския офис на Milestone Systems.

На откриването присъстваха и Рахул Ядав, главен технологичен директор, Ларс Ларсен, главен финансов директор, и Симон Туле Вигерс, главен директор „Хора и култура“, които подчертаха важността на България като стратегическо място за развитие на продуктите и обслужването на клиентите на Milestone Systems. Те обърнаха внимание, че сигурността и видеонаблюдението са устойчиви сфери и очакват растеж на бизнеса. За последните години ръстът е средно над 25%.