fbpx MINI Paceman дебютира у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MINI Paceman дебютира у нас

MINI Paceman дебютира у нас

Седмият член от семейството на MINI - Paceman бе представен у нас и вече е в шоурумите в София и Варна. Този модел е първото Sports Activity Coupé в премиум сегмента на малките и компактни автомобили. С мощни и динамични линии на купе, типично за марката Go-Cart усещане. Купето е с две врати, голям заден капак, а двете отделни седалки отзад предоставят напълно достатъчно място за пасажерите за раменета и главите. Багажникът предоставя 330 л. обем, който може да се увеличи от свалянето на задните седалки.
Предната част на модела излъчва мощ, а спортната елегантност на профила се подлива от динамично издължените линии. Типичният за купе снижаващ се назад покрив е свързан почти без фуги с каросерията. Най-впечатляващата новост в задната част са монтираните за пръв път при MINI хоризонтални задни светлини.

При въвеждането на пазара на MINI Paceman ще се предлага избор между четири мощни и ефективни бензинови и дизелови двигателя. Гамата включва MINI Cooper D Paceman (82 кВт/112 к.с.), MINI Cooper Paceman (90 кВт/122 к.с.), MINI Cooper SD Paceman (105 кВт/143 к.с.) и MINI Cooper S Paceman (135 кВт/184 к.с.). По-късно гамата от модели ще бъде допълнена от MINI John Cooper Works Paceman. Освен това след MINI Countryman това Sports Activity Coupé е вторият модел на марката, който опционално може да бъде оборудван със системата за двойно задвижване ALL4.

Модерното окачване от предна ос с пружинни стойки McPherson и ковани напречни носачи, както и многораменната задна ос осигуряват на MINI Paceman типичната за марката пъргавина. Автомобилът серийно се оборудва със спортно окачване вкл. снижена каросерия, както и система за стабилност DSC (Dynamic Stability Control). Серийното оборудване включва климатична инсталация, електрическо регулиране на страничните огледала, Center Rail и MINI Radio CD с AUX-In-букса. Гамата от допълнително оборудване включва спортен кожен волан (сериен при MINI Cooper S Paceman и MINI Cooper SD Paceman) с опционални мултифункционални бутони и автопилот, подгряване на седалките, електрически задвижван стъклен покрив, система за комфортен достъп, ксенонови фарове, активни светлини за завой и система за контролиране на дистанцията при паркиране (Park Distance Control). Освен това в MINI Paceman могат да бъдат ползвани и иновативните функции на MINI Connected като уеб-радио, Facebook и Twitter, Dynamic Music, Driving Excitement, Mission Control и MINIMALISM Analyser.

Facebook коментари