Mitsubishi и BMW Group помагат на Япония

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще предостави електромобили i-MiEV и пикапи L200 (Triton) в подкрепа на спасителните операции в поразените от заметресението в Тохоку зони.

Много от засегнатите райони страдат от недостиг на гориво и поради тази причина, електромобилите са най-адекватното решение, тъй като те биват зареждани единствено с електроенергия. Обстоятелствата изискват и автомобили с висока проходимост и добър товарен капацитет, какъвто е пикапа L200 на Mitsubishi. Затова, именно тези модели ще бъдат първите, предоставени за ползване от местните органи.

Първоначалната стъпка в подкрепа на пострадалите от заметресението в Япония ще бъде предприета тя 18.03. с изпращането на 30 броя Mitsubishi i-MiEV. След това, поетапно ще бъдат разпределени и другите автомобили, според нуждите на различните райони.

BMW Group също изразява съпричастността си с жертвите от бедствието и предоставя извънредна финансова помощ в размер на 1 милион евро.
„Дълбоко сме потресени от ужасяващото страдание на хората в засегнатите райони”, заяви д-р Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG. „В този труден момент, нашите мисли и надежди са с японския народ”.

Дарението ще бъде разпределено по равно между международните неправителствени организации „Спасете децата” и Японския червен кръст. Средствата са предназначени за лечението на пострадали деца, спешна помощ и възстановителни работи. Освен това, служителите на BMW Group ще изразят своята съпричастност с пострадалите от бедствието, като се включат със свой принос към двете кампании.

В понеделник BMW Group предостави възможността за завръщане в Германия на своите германски служители в Япония и техните семейства. Компанията оказва подкрепа и на около 800-те си японски служители. BMW Group присъства активно на пазара в Япония от почти 30 години. Националното търговско представителство на компанията се намира в голямата токийска префектура.

 

Facebook comments