fbpx Младежи между 13 и 25 години могат да получат финансиране на идеите си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи между 13 и 25 години могат да получат финансиране на идеите си

Microsoft обяви старта на Microsoft YouthSpark Challenge for Change − онлайн конкурс на инициативата Microsoft YouthSpark - който кани младежи на възраст между 13 и 25 години от цял свят да споделят своите идеи за промяна в техните общности, учебни заведения и в света като цяло. Challenge for Change пита младежите как биха използвали технологиите и ресурсите на Microsoft, за да направят и постигнат повече.

Надпреватара е с глобален характер, който вдъхновява социално ангажирани младежи от цял свят и ги мотивира да променят света към по-добро. За пръв път тазгодишният конкурс е отворен за младежи на 13-годишна възраст. Кандидатурите трябва да са на английски език и ще се приемат до 25 март. Петнадесет финалисти от всяка възрастова група (13-17-годишни и 18-25-годишни) ще спечелят Surface Pro 3 с Office 365. Петимата, класирани първи във всяка възрастова група, печелят още:

  • Изумително пътуване до Никарагуа за развиване на лидерски качества и способности за внасяне на промени;

  • 2500 щатски долара в брой, за да превърнат идеите си в реалност;

  • Microsoft Windows Phone1;

  • Възможност да бъдат застъпници на Microsoft YouthSpark за една година.

Всички желаещи да участват трябва да посетят http://www.Microsoft.com/YouthSparkChallenge и да попълнят формуляра за участие, като опишат идеята си и как технологиите и ресурсите на Microsoft могат да помогнат за постигането й.

След като приключи приемането на кандидатурите, в периода 26 март-5 май 2015 г. съдиите ще изберат 30 финалисти (15 от всяка възрастова група), които ще бъдат поканени да представят видеоклип, в който да споделят повече за идеите си. Всички видеа ще бъдат качени на сайта и в периода 7-14 май 2015 г. ще бъде проведено публично гласуване, на базата на което ще се определят по петима победители във всяка възрастова група, които ще бъдат обявени от Microsoft на 27 май 2015 г.