fbpx Младежи направиха апликация за познания по история | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младежи направиха апликация за познания по история

Образователно приложение, целящо да повиши общата култура и знания на българите, спечели първото място в конкурса NewBornIdeas: Go Mobile на VIVA Аpps, чийто финал се проведе вчера във VIVACOM Art Hall. Победителите – Благовест Димитров, Любомир Янчев, Иванка Тодорова и Иван Кънчев, ще получат финансиране за осъществяване на проекта си в рамките на 5 000 лв., безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепа от Android платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на апликацията.

В конкурса NewBornIdeas, стартирал през ноември 2013 г., кандидатстваха 35 иновативни проекта, като само 10 от тях успяха да стигнат до финала.

Мобилната апликация има за цел да запознае българите с историята на Родината им, с любопитни географски факти за нея, с традициите и обичаите, киното, музиката и т.н. „Въпросникът“ се развива под формата на състезателна игра, която дава възможност на всеки желаещ да премери знанията си с останалите. „Обичам България“ е общата тема, обединяваща всички въпроси, които приложението задава на потребителите.

Конкурсът NewBornIdeas бе представен за първи път по време на StartUP Weekend през ноември 2013 г. Инициативата е дългосрочна и се провежда два пъти в годината. Тя търси нови идеи за мобилни приложения, които могат да бъдат от полза на българските граждани в тяхното ежедневие.