fbpx Млади предприемачи се състезаваха в надпревара за проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади предприемачи се състезаваха в надпревара за проекти

Стартиращите фирми за гемификация (добавяне на игрови елементи в бизнеса или други ежедневни дейности) GameCraft, за предоставяне на всякакви услуги по асистиране за малкия бизнес Virtual Assistants и проектът за шахматна дъска за трима ThreeChess се класираха за третия кръг на състезанието за млади предприемачи 3Challenge.

Трите начинаещи компании се надпреварваха с още шест екипа в рамките на втория кръг от състезанието - Seed, който се проведе на 12 ноември в Софийския университет "Климент Охридски". Останалите участници бяха проектът за споделено работно пространство Betahaus, MyTrip.bg - за продажба на билети за националната транспортна мрежа, Savergy - за увеличаване на енергийната ефективност на жилищата, Smart Hand - за създаване на изкуствени крайници, управлявани чрез импулсите на тялото, Vocabler - за обучение на чужди езици и Фентъзи ЛАРП Център - за развитие на дейности, свързани с младежката субкултура LARP (Live Action Role Playing).
Фентъзи ЛАРП Център спечели наградата на публиката, която включва шест месечно менторство от над 20 организации. Тримата победители пък ще получат както менторството, така и парична награда от 2000 лв., достъп до платформа за споделено финансиране и ще преминат в третия кръг на състезанието – Grow, на който ще се срещнат с потенциални инвеститори.
В рамките на събитието се проведоха лекции и уъркшоп в сферата на бизнес моделирането. Водещ на уъркшопа беше Цветелина Тенева от Института за Предприемачи на Сиско, а лектори бяха основателят на JobTiger Светлозар Петров и носителят на Наградата на президента на Международната коуч федерация (ICF President’s Award) Петър Горялов.