fbpx Младите във фамилния бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Младите във фамилния бизнес

Ралица Узунова е новият президент на NextGen – звеното на младото поколение на фамилния бизнес в България. Ралица, която в момента е генерален мениджър на „Интерсервиз Узунови”, бе единодушно избрана от Управителния съвет на Сдружението на фамилния бизнес в България (FBN Bulgaria). Вицепрезидент на общността на младото поколение пък стана Антония Комитова - мениджър бизнес развитие на „Creative Solutions”.
В момента членове на NextGen на Сдружението на фамилния бизнес са 33 души. Двете дами, които ще поемат управлението на това звено на организацията, от години участват активно в мениджмънта на фамилните си компании.
Сред основните приоритети на представителите на NextGen е грижата за приемствеността, както и създаването на правилната мотивация за успешното продължаване на всяка една семейна компания. Звеното на наследниците както в световен мащаб, така и в България, се занимава с някои от най-съществените за фамилните компании инициативи.
Пример за това е Международната стажантска програма, в рамките на която представителите на младото поколение могат да придобият опит във фамилна компания от друга държава. Членовете на „Следващото поколение” по света се ангажират и с редица други дейности, като създаването на социална платформа на компаниите и организиране на срещи, форуми и конференции на различни актуални теми.