fbpx Модерно българско училище в Никозия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Модерно българско училище в Никозия

От новата учебна година Българското училище в гр. Никозия ще бъде едно от най-модерните учебни заведения в Кипър. Децата ще посещават нов мултимедиен кабинет, оборудван от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия. Кабинетът е създаден според концепцията за класната стая на бъдещето на Сирма Медия и ще позволи на обучаващите се българчета, да се докоснат до най-новите образователни технологии за преподаване в училищна среда.

Новосъздадената класна стая на бъдещето в стария град на Никозия е оборудвана с девет лаптоп - таблета classmate PC на водещия доставчик на процесори и разработчик на образователни технологии Intel, една интерактивна дъска, проектор и интелигентен софтуер, който пренася написаното на бялата дъска върху екрана на всеки един от таблетите. Решението дава на учениците по-непосредствен достъп до учебното съдържание, улеснява комуникацията между тях и учителите и ги провокира да участват по-активно в образователния процес, взаимодействайки по-добре с учебните материали. Всички технологични продукти са дарени от кипърската компания Саламис Шипинг.
През следващата учебна година ръководството на институцията планира включване на часове по компютърна грамотност и по математика, следващи програмите на Министерството на образованието, науката и младежта в България. Ще бъдат организирани и курсове по английски и гръцки език.