fbpx Моловете отчитат повишена отговорност от клиентите и по-ефективно пазаруване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Моловете отчитат повишена отговорност от клиентите и по-ефективно пазаруване

Водеща снимка
Да

Моловете отчитат повишена отговорност от клиентите и по-ефективно пазаруване

Българската асоциация на ритейл центровете, обединяваща водещите молове в страната, отчита повишена дисциплина и отговорност от посетителите към спазването на правилата за дистанция и дезинфекция.

След проведена среща на членове на асоциацията и представители на други водещи търговски центрове с кмета на София, Йорданка Фандъкова се постигна разбиране, че на този етап, предприетите мерки са адекватни.  Постигна се и съгласие допълнително да се ограничи достъпа до центровете в София на непълнолетни посетители, като те ще бъдат допускани само с придружител.

От асоциацията също така констатират и по-висока ефективност при пазаруването – клиентите се задържат по-кратко време, но пък са по-организирани при покупките си.

Това показват анализите и наблюденията на търговските центрове, които са членове на асоциацията.

„Като цяло търговските центрове в страната ни са въвели и спазват доста голям набор от мерки за дезинфекция и избягване на струпването на хора. И тъй като безопасността на нашите клиенти и служители е от първостепенна важност, призоваваме всички да продължават да спазват правилата и да пазят себе си и околните“ – каза Манол Гойгаджиев, Председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

Търговските центрове оперират съгласно разпоредбите и препоръките на здравните власти, като значителна част от тях са въвели и редица допълнителни мерки, които се базират на най-добрите световни практики. Те покриват дейности за осигуряване на дезинфекция на всички общи части, спазването на физическа дистанция и избягване на струпването на хора, носене на маски, доброволна дезинфекция за клиентите на входа и други. Големите пространства и използването на естествен въздух във вентилацията, подпомагат усилията за поддържане на по-безопасна среда за всички.

 

.