fbpx Музей на колела запознава децата с историята от вековете | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Музей на колела запознава децата с историята от вековете

Музей на колела запознава децата с историята от вековете

„Детски музей на колела” пристига в Пловдив на 19 юли /неделя/, където ще зарадва децата със своите работилници. Проектът гостува за втори път в града, като идеята е чрез безплатни тематични ателиета, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Музеят ще бъде разположен в Цар Симеоновата градина на площ от над 200 кв.м, където ще са 8-те арт ателиета и импровизиран музей на световното изкуство. Работното време на „музея” ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове от 13:30 до 15:30.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение. Водещи на ателиетата са студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк.

Станка Желева – директор на фондация „Изиарт” споделя: „Поради огромния интерес през миналата година, това лято отново ще посетим Пловдив. За нас това е стратегически град, не само защото беше избран за Столица на културата 2019, но и заради пловдивските ни почитатели, които очакват с нетърпение проектите ни в града. Радваме се, че отново ще имаме възможността да представим Музей на колела.”

Следващата спирка на Музей на колела е Благоевград на 25 юли, следват София 26 юли, Варна 1 август и Бургас 2 август.

 

Facebook коментари