fbpx Музеят "Земята и хората" ще отвори отново врати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Музеят "Земята и хората" ще отвори отново врати

Музеят "Земята и хората" ще отвори отново врати

Почти напълно унищожен от бурята преди месец стъклен покрив на музея „Земята и хората“ в София ще бъде възстановен. Необходима е подмяната на близо 300 кв. метра от стъкления покрив, който в момента е опасен за посетителите, което е и причината за принудителното затваряне на музея след бурята. Част от средствата, необходими за ремонта, ще бъдат поети от застраховката, но тъй като те са недостатъчни, музеят беше принуден да се обърне за помощ към частни дарители.

Робърт Линдеман-Берк - управляващ съдружник в Кварцверке ООД и председател на Надзорния съвет на „Каолин“ АД, който при случайно посещение в музея разбрал за нанесените щети, спонтанно решил да предостави неодостигащите средства за ремонта на покрива.

„За нас това е въпрос на принцип и то не само, защото музеят е свързан с нашия бранш, но и защото той бива посещаван от много деца и младежи, които чрез него развиват интерес към геологията и минното дело.‘‘ – споделя г-н Линдеман-Берк.

Музеят „Земята и хората“ и „Каолин“ АД обсъдиха и следващ съвместен проект - специална изложба, посветена на 90-годишнината на „Каолин“, която компанията отбелязва тази година.