fbpx Мюзикълът МAMMA MIA! за първи път на софийска сцена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мюзикълът МAMMA MIA! за първи път на софийска сцена

След изключителния успех на сцената на Болшой театър, Софийската опера и балет отново ще ни изненада със смел скок, този път в океана на световния мюзикъл с постановката „МAMMA MIA!“

Постановките на спектакъла по света са десетки, с над 60 милиона зрители. Този супер хит ще има своята премиера и в България, на сцената на Софийска Опера и Балет - на 18, 19, 20, 21 и 22 юли. След това мюзикъла ще се пренесе на 3-тия летен фестивал в Белоградчик „Опера  на върховете“ на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.
Зрителите ще имат възможността да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.
 
В актьорският състав са Ники Сотиров, Орлин Горанов, Владимир Михайлов, Весела Делчева, Михаела Маринова, Деница Шопова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Денко Проданов,  Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Симеон Владов п  др.
Диригентската палка ще държи Светослав Лазаров, а оригиналната хореография ще е заслуга на Риолина Топалова. Постановката е на акад. Пламен Карталов.