fbpx Мюзикълът МAMMA MIA! за първи път на софийска сцена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Мюзикълът МAMMA MIA! за първи път на софийска сцена

Мюзикълът МAMMA MIA! за първи път на софийска сцена

След изключителния успех на сцената на Болшой театър, Софийската опера и балет отново ще ни изненада със смел скок, този път в океана на световния мюзикъл с постановката „МAMMA MIA!“

Постановките на спектакъла по света са десетки, с над 60 милиона зрители. Този супер хит ще има своята премиера и в България, на сцената на Софийска Опера и Балет - на 18, 19, 20, 21 и 22 юли. След това мюзикъла ще се пренесе на 3-тия летен фестивал в Белоградчик „Опера  на върховете“ на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.
Зрителите ще имат възможността да се насладят на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.
 
В актьорският състав са Ники Сотиров, Орлин Горанов, Владимир Михайлов, Весела Делчева, Михаела Маринова, Деница Шопова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Денко Проданов,  Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Симеон Владов п  др.
Диригентската палка ще държи Светослав Лазаров, а оригиналната хореография ще е заслуга на Риолина Топалова. Постановката е на акад. Пламен Карталов.

Facebook коментари