fbpx На 17-ти май музеите отварят вратите си през нощта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На 17-ти май музеите отварят вратите си през нощта

Събота, 17-ти май, музеите ще отворят своите врати през нощта, за да посрещнат почитателите на изкуствата. Софийската градска художествена галерия галерия ще отвори вратите си за посетители в 16.00 на 17 май, събота и ще затвори в 00.00 часа. Посетителите ще могат да видят изложба с картини на Греди Асса и Кольо Карамфилов.

В 21.30 ч. Ще започне концерта “Lilly of the West” с кънтри, блуграс и суинг с музикантите
Лили Друмева – вокал, китара, цигулка, Ясен Василев – китара, Свобода Боздуганова – контрабас, Михаил Шишков – банджо, добро китара, хармоника, пиано

Тази година на 17 май най-интересното и мащабно събитие на София Хартиен Арт Фест ще бъде Хартиената улица в съседство на Софийска Градска Художествена Галерия . Там ще бъде традиционно представена Хартиената улица, но тази година всичко ще мине под знака на японските хартиени техники и различни елементи от тази екзотична култура.

Още от 18.00 часа ще започне програмата с представяне на хартиени бижута от студенти на Националната художествена галерия надскачащи представата за бижута. Ще бъдат последвани от интересни демонстрация – пърформанси на древни бойни техники, превръщащи се в картини, ще бъдат видяни итнтересни експериментални форми на театър на сенките от студенти в НАТФИЗ и ще завършат с балетни фрагменти от студио ИВ ДЕНСЕ.

Всичко това в съседство с павилиони и малки уъркшоп-зони представящи оригами, кири-е, калиграфия, кукли, маски и всякакви аксесоари и произведения от хартия, парад на емоции, експерименти, традиции и новаторство, създадени от млади и утвърдени автори.