fbpx На второ място в света сме по консумация на сол | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На второ място в света сме по консумация на сол

На второ място в света сме по консумация на сол

Стартира национална кауза за ограничаване употребата на сол в дневното меню. Инициативата е под надслов„За България с по-малко сол” и е резултат от едногодишните проучвания на практиките и политиките на хранене в ЕС и страната ни, както и на потребностите на потребителите от страна на екипа на „Сачи” – марката, под която в България вече се предлага първата по рода си серия месни продукти с до 30%* по-малко сол.

Стартът на каузата беше даден с включването на инсталация под формата на гигантска солница пред министерството на здравеопазването, в близост до метростанция Сердика. Тя символизира количеството сол, което България би могла да спести, ако избере само един ден с по-малко сол. може да направи своя личен избор на страницата на „Сачи Добро за теб” във Фейсбук (https://www.facebook.com/sachidobrozateb. Солницата ще събира информация от всички потребители във Фейсбук, които са избрали своя ден с по-малко сол. При определено количество спестена сол, гигантската солница ще изсипва в резервоара толкова, колкото България заявява, че ще спести. Така, визуално, всички софиянци и гости на София ще успеят да видят колко много сол употребяваме всеки ден, а бихме могли да редуцираме в нашето меню.

България е на второ място по консумация на сол в света. Според експертите, кампанията „За България с по-малко сол” е изключително необходима, защото ще спомогне за осъзнаването на ползите от умерената употреба на сол и дава алтернатива, с която да запазим удоволствието от любимите вкусове.

 

Facebook коментари