fbpx Национален ден на природните паркове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Национален ден на природните паркове

Утвърдени личности от сферата на изкуството, културата и медиите подкрепиха шестото поредно издание на Националния ден на природните паркове, което се организира от международната природозащитна организация WWF и GLOBUL. На 8 юни те ще се включат в почистването на планината на един от четирите сборни пункта: Дендрариума, Златните мостове, Офелийте и Железница. Писателят Калин Терзийски и композиторът Станислав Лобошки ще посетят природен парк Беласица.
Посланик на Сините камъни е актрисата Николина Янчева, а на Рилски манастир - Станислава Цалова от bTV, Александър Поплилов (SEN I) и Пламен Зафиров /ZAFAYAH/ от Roots Rocket.
Посланик на ПП Персина е актьорът Георги Низамов. В почистването на ПП Шуменско плато ще се включат Петър Съмналиев, Явор Захариев, Ивайло Чалъков и Стефан Попов от Gravity Co. и общественият посредник Иван Капралов.
Фотографът Александър Иванов ще се присъедини към почистването на природен парк Българка, а журналистът и водещ Георги Тошев на 8 юни ще бъде в ПП Златни пясъци. Музикантите Дани Милев и Криста са посланици на ПП Врачански Балкан. Певицата Тони Димитрова отново е посланик на ПП Странджа, а музикантът Валди Тотев ще се включи в почистването на ПП Русенски Лом.

Националният ден на природните паркове ще се състои на 8 юни 2013 г. (събота)