fbpx Над 65 хил. продадени нови автомобили от Мото-Пфое за 30 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Над 65 хил. продадени нови автомобили от Мото-Пфое за 30 години

С предпролетен тест драйв за журналисти МОТО-ПФОЕ, официалният вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България, завърши празниците по повод 30 години от създаването на компанията. Основана през 1991 г. в момента това е най-дългогодишната фирма на автомобилния пазар в България. Юбилеят е доказателство за стабилното и прогресивно развитие на компанията, благодарение на лоялността и задоволството на клиентите от портфолиото и качеството на предоставяните им услуги.

Различни събития през изминалата година отбелязаха юбилея

През лятото шоу на колела обиколи 14 града на страната. В него участваха най-новите и интересни автомобили от четирите марки Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover, някои от които именно в България, по време на изложението, отбелязаха премиерата си за Източна Европа – изцяло електрическият Ford MUSTANG MACH-E, FORD EXPLORER плъгинхибрид и FORD PUMA ST.

Представители на екипа на Мото-Пфое покориха върховете Мусала, най-високия в България и на Балканския полуостров, както и Авачински (Авачинская сопка) – действащ вулкан в югоизточната част на полуостров Камчатка.

В социалните мрежи и You Tube се завъртя и специално създадено видео, посветено на 30-годишнината на компанията.

30 години история

МОТО-ПФОЕ е една от първите частни автомобилни компании в България. На 26 юли 1991 г. е вписана като еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на „Хуго Пфое“ ЕООД, Хамбург, Германия.

От самото си създаване Мото-Пфое е една от водещите компании в страната и в момента е официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover. Има 18 представителства – собствени търговско-сервизни комплекси и дилъри – в 15 града на страната, като в София те вече са четири – „Люлин”, „Младост”, "Volvo Център София" и "Jaguar Land Rover Център София".

В групата Мото-Пфое са още застрахователният брокер „Пфое Агенция” ЕООД и „Мото-Пфое Лизинг” ЕООД. Портфолиото на дейността включва продажба и сервизиране на нови и употребявани автомобили, краткосрочни и дългосрочни наеми, фул сервиз, застраховки, резервни части, аксесоари, финансиране на автомобилни сделки. Отскоро компанията предлага и телематични услуги за своите клиенти. МОТО-ПФОЕ е сертифицирана по ISO от 2000 г.

От 2017 г. насам компанията е част от световното семейство на СУМИТОМО КОРПОРАЦИЯ.

За изминалите 30 години

65 566 е общият брой на продадените от МОТО-ПФОЕ нови автомобили в България за периода за изминалите години от юли 1991 г. до декември 2021 г. включително. От тях:

56 008         

нови автомобили Ford (от 1991 г. до 2021 г. вкл.)

  5 308         

нови автомобили Volvo (от 2000 г. до 2021 г. вкл.)

     632

нови автомобили Jaguar (от 1994 г. до 2021 г. вкл.)

  3 618

нови автомобили Land Rover (от 2004 г. 2021 г. вкл.)

Мото-Пфое се радва на солиден имидж като добър гражданин на обществото, благодарение на няколко собствени традиционни програми и подкрепа за множество социално значими проекти:

- Партньор е на Национален исторически музей, национален политехнически музей, Национална опера и балет и др. културни институти;

- Има своя принос в развитието на спорта като дългогодишен официален спонсор на БФС, ПФЛ, БОК, Федерация по художествена гимнастика, Федерация по канадска борба и мн. др. спортни институции;

- Традиционен партньор е на БЧК;

- Приел е за своя кауза ангажимента към абитуриенти-сираци от 1997 г. насам – първоначалната грижа за осигуряване на техните балове прерасна в националната програма #steniskanabala, в полза на по-нататъшното им образование във ВУЗ;

- Поддържа Дарителска програма за опазване на природното и културно наследство в България от 1996 г. насам. В нея са участвали 1149 проекта, от които 84 са получили финансиране в размер на общо 328 000 лв.