fbpx Надпреварата eSkills for Jobs отваря врати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Надпреварата eSkills for Jobs отваря врати

Само седмица остава до крайния срок за приемане на кандидатури в тазгодишния конкурс на инициативата eSkills for Jobs.

В състезанието могат да участват всички европейски граждани, които имат желание да покажат добрата си дигитална грамотност и познания в информационните технологии. Всеки българин на възраст между 16 и 30 години има реален шанс да бъде победител в категорията Young digital talent. Към момента в нея са подадени малко над 40 проекта с видео игри, като сред тях има и 1 български участник.

 

За да се включите, трябва да създадете своя игра, като използвате програмния език Scratch и логото на eSkills for Jobs, да публикувате видеото в своя Youtube канал и да попълните регистрационната форма. Видео игрите с най-много харесвания в хранилището на Scratch, които показват умения за компютърно мислене, ще продължат на следващия етап от надпреварата.

 

Предвидени са награди за победител и подгласник – създателят на най-добрия проект ще получи възможност да посети националния Cisco център в своята държава, а подгласникът му – таблет. Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на #eSkills конференцията на 17 октомври в Братислава, Словакия, като разходите по пътуването и престоя ще са за сметка на инициативата eSkills for Jobs.

Специално обучение в Холандия е наградата за победителя в категорията Innovative App developer. Тя е насочена към всички на възраст между 18 и 35 години с интереси в програмирането и разработването на мобилни приложения.

Най-добре представилият се участник ще получи стипендия в размер на 12 500 евро за 3-месечно обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам в периода януари-март 2017г.