fbpx Наемите на ваканционни имоти избиват годишните такси по обслужването им | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Наемите на ваканционни имоти избиват годишните такси по обслужването им

Наемите на ваканционни имоти избиват годишните такси по обслужването им

Между 700 и 1300 евро/м2 варират цените за качествени имоти по морето, които са част от затворен комплекс или предлагат нужните допълнителни услуги, сочат данни на Arco Real Estate. Имайки предвид площта на апартаментите и честите промоционални условия, подобна инвестиция може да възлезе на по-малко от 30 000 евро. Годишната такса за поддръжка, която осигуряват собствениците на комплексите е средно 8 евро/м2. За купувачите, които изберат да отдават имотите си под наем през лятото, тези разходи, а дори и част от плащанията по ипотеката, се покриват от реализирания доход през туристическия сезон.
Ако допреди няколко години основната част от купувачите бяха британски граждани, чиято цел беше придобиването на имот за инвестиция, то в момента 90% от търсенето идва от руски граждани като по-голямата част от тях планират да използват апартаментите си активно за почивка през летния сезон.

Facebook коментари