fbpx Награда на потребителите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награда на потребителите

Посетителите на изложбата „Месомания 2010” избраха „Продукт на потребителя” в категориите ръжено-пшеничен хляб, козуначени кифли, тарталети, варено-пушен колбас и суджук. По традиция Асоциация „Активни потребители”, Асоциацията на месопреработвателите и Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите организираха дегустация – конкурс в рамките на изложението.

Фирмите – участници в конкурса предоставиха свои изделия. Те бяха обозначени с номера, без да се знае коя е фирмата производител на съответния продукт. Дегустаторите – посетители на изложението – доброволци опитаха от всички продукти и попълниха в специални бланки номерата на тези, които най-много са им харесали на външен вид, аромат и вкус.

Експерти на „Активни потребители” събраха и обработиха резултатите, без да знаят имената на фирмите, които са закодирани под съответния номер. С имената разполагаха от Асоциацията на месопреработвателите и Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите, но те не участваха в обработката на резултатите. Така беше гарантирана пълна безпристрастност при избора на победителите.

Така беше избран „Продукт на потребителя 2010” в съответните категории:
Ръжено - пшеничен хляб – фирма "Елиаз"
Козуначени кифли – фирма "Салон"
Тарталети - Сладкарско ателие „Ради"
Варено-пушен колбас – „Колбасо” – Батановци
Суджук – „Орехите” – Белла България