fbpx Награда за България от Международното туристическо изложение ITM Москва | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награда за България от Международното туристическо изложение ITM Москва

България получи специална награда на V-то Международно туристическо изложение „Интурмаркет 2010”, което беше открито вчера в руската столица. Отличието се присъжда за активното участие и подкрепа на страната ни за ITM Москва.

То е оценка за потенциала на България да развива както традиционните морски и зимен туризъм, така и алтернативни продукти – балнео, СПА и уелнес, културен, еко и селски туризъм, винарски турове и т.н. Това са възможности, които ще ни позволят да се утвърдим като атрактивна целогодишна туристическа дестинация на руския пазар, който остава един от стратегическите пазари за България.

На нашия щанд се представят 10 съизложители – водещи туроператори и хотелиери, които оперират на руския пазар. Демонстрации на СПА-процедури, български народни танци и традиционна българска музика привличат посетителите на изложението, които тази година се очаква да достигнат 80 000.

България и Русия подписаха Програма за съвместни действия в периода 2010 – 2011 г. в изпълнение на Споразумението между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на туризма.