fbpx Награди за отговорен бизнес 2018 - корпоративни проекти с кауза | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Награди за отговорен бизнес 2018 - корпоративни проекти с кауза

За 16-ти път Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) кани компаниите да кандидатват за Наградите за отговорен бизнес 2018 – най-престижните национални отличия в областта на социалната отговорност и устойчивото развитие.  В конкурса за вдъхновяващи инициативи в подкрепа на служителите, природата и обществото са поканени да участват компании от цялата страна без значение на техния размер или сфера на дейност. Те могат да бъдат номинирани и от свои партньорски организации от гражданския сектор. Подаването на кандидатури е безплатно и онлайн на сайта на Форума.

„Годишните награди за отговорен бизнес са отлична възможност за компаниите да покажат своите постижения, иновативен подход, мащабно въздействие или ефективно партньорство в подкрепа на каузи като образование, здравеопазване, екология, развитие на талантите и на местните общности. Целта на БФБЛ е да насърчи и популяризира приноса на частния сектор към създаването на по-справедливо общество и по-устойчиво бъдеще“, отбелязва председателят на БФБЛ Ираван Хира.
Наградите за отговорен бизнес 2018 ще отличат социалните ангажименти на компаниите в шест категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“. Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията.

Кандидатурите ще бъдат оценени от авторитетно независимо жури от специалисти с разнообразна експертиза, а победителите и финалистите ще бъдат обявени по време на гала церемония през февруари 2019 г. в София. Класираните на първите три места в екологичната категория получават още една възможност да представят проектите си, този път на международно ниво – БФБЛ ще ги номинира за участие в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.
Крайният срок за подаване на номинации е 15 януари 2019 г. За повече информация: www.bblf.bg.